Pırasa Dolması Tarifi

1 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :


yaklaşık olarak 1 kilo pırasa

250 gram kadar kıyma

1,5 çay bardağı pirinç

2 tane orta boya soğan

2 yumurta

1 yemek kaşığı salça

sıvı yağ

Maydanoz

Limon

Tuz ve karabiber


Yapılışı :


İlk önce pırasaların yeşil olan sap kısımlarını keselim. beyaz kısımları kalsın. sonra beyaz kısımlarını belirli bir uzunlukta keselim. Ve bir tencerede uzun pırasaları kaynatalım. Çok fazla değil diri kalacaklar. sadece pırasaları hafif yumuşatıp birbirlerinden ayrılması içindir bu işlem.


Sonra bir baş ince doğradığımız soğanı, salçayı, kıymayı, tuzu, pirinç, sıvıyağı, karabiber ve ince ince doğradığımız maydanozu bir kapta karıştırın. Pırasanın iç harcını böylece hazırlamış oldunuz.


Sonra hafif kaynattığımız pırasaları içinden teker teker çıkarın . Çıkarırken dikkat edin kopabilirler.

Sonra teker teker ayırdığımız ince uzun pırasa dilimlerinin içine bir tatlı kaşığı yardımıyla pirinçli kıymalı harçtan koyun. Ve bir tencereye yan yatacak şekilde sırasıyla üst üste dizin.

tencereye dizmiş olduğunuz pırasa dilimlerinin üzerine sıcak su dökün. Çok fazla dökmeyin. pırasaları biraz geçecek şekilde dökerseniz daha iyi olur. isterseniz üzerine bir çatlamaz tabak kapatabilir, isterseniz direkt olarak tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Ben porselen tabak kapatıyorum, çatlamıyor.

Sonra pırasa dolmasının terbiyesi için 2 yumurta sarısını ve bir limon suyunu ekleyip çırpın. Kaynayan dolmanın sıcak suyundan kepçeyle biraz alıp ekleyin. Ve pırasaların üzerine dökün. Biraz kaynatıp ocağın altını kapatın.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger