Pırasa Mücver

7 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Malzemeler:
3-4 sap körpe pırasa
100 gr beyaz peynir
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz ve karabiber
Yapılışı:Pırasaların üstünden bir kat soyun, yıkayarak ince ince, halka doğrayın. Yeterince su konulmuş bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgü yardımı ile suyu süzün ve pırasaları soğumaya bırakın.
Beyaz peyniri çatalla ezerek üzerine 3 yumurta kırın. 2 çorba kaşığı un ekleyerek malzemeyi birbirine yedirin.
Soğumuş pırasaları da katarak mücveri hazırlayın. Tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın. Kızdırılmış çiçek yağına karışımdan bir kaşık koyarak her iki yanını yanmadan kızartın.(Eğer mücver dağılıyorsa bir kaşık un ilave ederek bunu önleyebilirsiniz.) Sıcak veya soğuk servis edilebilir. (Arzu edenler mücvere taze soğan, kekik, nane gibi baharatlarda ilave ederek tad değişiklikleri yapılabilir.)Afiyet olsun...
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger