Malzemeler: (60 adet çıkıyor-iki büyükl tepsi)
Hamuru için:
- 250 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistancevizi
- 1 poşet şekerli vanilin
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 yumurta akı
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı reçel
- 1 çay bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
- Margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri ve 1 çay bardağı hindistancevizini karıştırın.
- Üzerine şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip iyice yoğurun.
- Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.
- Yumurta akına batırıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecefırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Soğuyan kurabiyeleri önce reçele sonra hindistancevizine batırın.
Yorum Gönder