GEREKLİ MALZMELER:
MALZEMELER5Adet Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 kabartma tozu
1 su bardağı meyva şekerlemesi
1 su bardağı fındık kırığı
1 su bardağı kadar ahududu reçeli
Şerbeti için:2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limon
YAPILIŞI:Yumurta ve şekerimizi karıştırma kabında iyice çırpıyoruz Daha sonra diğer malzemelerimizi de ekleyip tüm malzeme iyice karışana kadar mikserimizin yüksek devrinde çırpmaya devam ediyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize karışımımızı düzgünce seriyoruz.200derece önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 15-20 dak. üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruzÜzerine mutfak robotunda çektiğim ahududu reçelini sürüyoruz.onunda üzerine meyva şekerlemelerimizi ve fındığımızı serpiyoruz.
Meyve şekerlemelerini 5 dakika kadar sıcak suda bekleterek sarmaya aktaralım.
Şimdi uzun kenarından sıkı sıkı sarmaya başlıyoruz ve bir müddet alışana kadar yaklaşık 4-5 dak .kadar bu şekilde bekletiyoruz.
Şerbet için su ve şekerimizi 20 dak. kadar kaynatıp yarım limonu da sıktıktan sonra bir 5-6 dak.daha kaynatıp altını söndürüyoruz bu işlemi saray sarmamızın keki pişerken yapıyoruz.Saray sarmamızın sarma işlemi bittikten ve bir müddet o şekilde bekledikten sonra şerbetimizi kaşık kaşık döküp saray sarmamızın şerbetini sünger gibi çekmesine izin vererek tüm şerbeti bu şekilde yedirerek döküyoruz kenarlarından düzgün bir biçimde kesiyoruz .Üzerine tekrar fındık serperek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder