Saray Usulü Kıymalı Tepsi Böreği – Emine Beder

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

1,5 SU BARDAĞI MADEN SUYU
1,5 ÇAY BARDAGI SIVI YAĞ
1 YUMURTA SARISI

5 YUFKA

İÇİ İÇİN:
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
350 GR. KIYMA(YAĞSIZ)
1 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
1 ÇORBA KAŞIĞI KUŞÜZÜMÜ
2 ORTA BOY SOĞAN
1 ORTA BOY DOMATES
2-3 SİVRİBİBER
TUZ
KARABİBER(1 ÇAY KAŞIĞI)
YENİBAHAR (1 ÇAY KAŞIĞI)

hazirlanisi

Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ve dolmalık fıstıkları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyelim, suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi, küçük doğranmış sivribiberleri, kuşüzümlerini, tuzu ve baharatları ekleyelim, 2-3 dk. daha.kavurup ateşten alalım. Margarinle yağlanmış bir tepsiye ilk yufkayı kenarlarını dışa. taşırarak serelim. Aralarına ve üzerine su ve sıvı yağ sürüp 2 yufkayı da tepsiye serelim. Üzerlerine kıymalı harcı yayalım. İlk yufkanın dışarı sarkan kenarlarını tepsiye çevirelim. Kalan yufkaları da aralarına ve üzerine fırça yardımı ile su ve sıvı yağ sürerek tepsiye serelim. Yufkaları kare dilimler halinde kesip üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 220° ısılı fmnda böreğin altı üstü pem-beleşene dek pişirelim

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger