Sebzeli Tavuk Elbasan

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Malzemeler:
  • 6 adet kemiksiz tavuk budu
  • 500 gram yoğurt
  • 2 adet patates
  • 4 adet yumurta
  • 2 adet havuç
  • 50 gram margarin
  • Yarım limon
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:

Kemiksiz butları hafif tuzlu suda haşlayın, haşlama işlemi tamamlandıktan sonra teflon tavada margarinle kızartın. Butları borcama dizin. Yoğurt, yumurta, tuz ve yarım limon suyunu bir kaba ilave edip, boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kızaran butların üzerine döküp 200 derecelik fırında, yumurtalı yoğurt karışımı pembeleşinceye kadar pişirin. Garnitür olarak ise, haşlanmış ve küp doğranmış patates ve havuçları üzerine dizin.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger