ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ

11 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Arkadaşlar bu tarifi seda arkadaşımızın blogunda gördüm ve denemek istedim.Kendisine bu güzel tarifi paylaştığı için çok teşekkür ediyorum ve bende size tarifi aynen aktartıyorum.

MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yumurta
- 7 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 orta boy şeftali
- 3 yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
- Süt, şeker, yumurta, nişasta hepsi birlikte mikserle karıştırılır. Orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kaselere boşaltılır, soğuması beklenir. Diğer tarafta 2 şeftali kabukları soyularak minik minik doğranır. 3 kaşık şeker ile birlikte tavada şeftaliler yumuşayana kadar pişirilir. Muhallebinin üzerine pay edilir. Dolapta soğutulduktan sonra servis yapılır.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger