Seftalili Turta Tarifi

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Seftalili Turta Tarifi

Malzemeler
Tart hamuru icin
2 su bardagi un
1 su bardagi pudra sekeri
1 yumurtanin sarisi
150 gr tereyagi

Dolgu malzemesi icin
2 seftali
3 yumurta
2 yemek kasigi iri cekilmis badem
4 yemek kasigi iri cekilmis antepfistigi
1 su bardagi cekilmis ceviz
2 corba kasigi seker
2 yemek kasigi tereyagi
2-3 yemek kasigi sut kremasi
Tarcin
Yarim limon suyu

Tart jolesi
1-2 damla sari gida boyasi

Yapilisi
Tereyagini pudra sekeri, yumurtanin sarisi ve unla bir kaba koyup puruzsuz bir hamur elde edene kadar yogurun. Un miktari az gelirse ele yapismayan bir hamur elde edene kadar belki 1-2 kasik daha ekleyebilirsiniz. Strec folyoya sarip buzdolabinda bekletin.

3 yumurta, kuru yemisler, tereyagi ve tozsekeri krema ile birlikte robota alip pure haline gelene kadar cekin. Seftalileri ince ince dilimleyip, tarcin ve limon suyunu karistirip dilimlerin ustune gezdirin.

Hamuru merdane ile acip 26 cm'lik kalibi yagladiktan sonra kenarlarindan yukselterek yerlestirin. Dolgu malzemesini hamurun icine yayin. 180 dereceye isitilmis firinda 15 dakika pisirin. Firindan cikarip seftali dilimlerini ustune dizin ve 15 dakika daha pisirin.

Tart jolesini tarife gore pisirip gida boyasini ekledikten sonra, ilinan seftalilerin ustune her yerini kaplayacak sekilde yayin. Buzdolabinda bir gece bekletip servis yapin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger