ŞEKERPARE

20 Eylül 2009 Pazar0 yorum

Ekerpare

Malzemeler:

  • 2.5 Su bardağı un
  • 2 yumurta
  • yarım paket margarin ( eritilmiş)
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • yarım paket vanilya
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 tutam tuz
  • 20 adet yarım ceviz içi( fındık, bağdem)

Şerbeti:

  • 2 Su bardağı su
  • 2 Su bardağı şeker
  • yarım paket vanilya
Yapılışı;
1. Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım paket vanilyayı içine katın, karıştırın.
2. Hamurun tüm malzemelerini karıştırın. Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
3. hamuru 10 dakika dinlendirin.
4. 20 adet ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve aralıklı olarak tepsiye dizin.
5. Üzerlerine cevizleri hafif bastırarak yapıştırın.
6. önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
7. Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.
8. 5 dakika sonra şerbetini dökün. Üzerini bir tepsi ile kapatın.
9. 1 saat kadar sonra tatlımız servise hazırdır.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger