SOMON VE AVOKADOLU PANZANELLA

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Somon için:

Malzemeler:

2 dilim somon
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
biberiye

Hazırlanışı:

1- Somonları ince ince küçük parçalar halinde kesin. Sarımsakları ince şekilde doğrayın. Yanmaz tavaya zeytinyağını koyun. İçine sarımsakları atıp çevirin. Zeytinyağına sarımsak aroması bulaşsın. Misss gibi olsun. Sarımsaklar çok ölmeden somonları ve biberiyeleri yağın içine koyup kızartın. Hafif pembelşmesi yeter. Çok fazla pişirmeyin. Afiyet olsun.

Malzemeler:

4 dilim tost ekmeği (ben kepekli ekmek kullandım)
1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
1/2 küçük soğan
1 adet avokado
2 orta boy domates
Vinaigrette sos için: 6 çorba kaşığı sızma zeytinyağ , 2 yemek kaşığı balzamik, tuz, karabiber

Hazırlanışı:

1- Ekmekleri ufalayıp bir kaba alın. Küp doğranmış domatesleri ve küçük küp halinde kesilmiş avokadoları bir kaba alın. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri doğrayın. minik minik doğradığınız kuru soğanıda tğm karışıma ekleyin. Hepsini birleştirip karıştırın.
2- Ayrı bir kapta zeytinyağ, sirke, tuz karabiberi karıştırın. Tüm malzemelerin üzerine sosu gezdirin ve ekmekler yumşayana kadar karıştırın. Bir kabın içine bastırarak koyun ve servis tabağınıza ters şekilde çıkarın. Afiyet olsun.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger