SÜTLAÇ TARİFİ

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum



SÜTLAÇ
Malzemesi:
1 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı soğuk su
4 su bardağı soğuk süt
2 su bardağı şeker
bir çimdik tuz

Yapılışı:
Pirinç öncelikle yıkanır. Ve tencereye soğuk su ile konur ve pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlama suyunu dökme nışastalı olduğu için kıvamının koyulaşmasına yardımcı olur. Daha sonra süt içine katılır. Bu şekildede bir 7-8 dk kaynadıktan sonra şekeri katılır. Biz tatlı sevdiğimi için 2 su bardağı koydum. Siz daha az tercih edebilirsiniz. 4 dk kadar daha kaynattım.Baktım ki benim ki biraz istediğim kıvama gelmedi (bu pirincinden de kaynaklanıyor)... ayrı bir yerde bir çay bardağına; 1 çay kaşığı nışasta ve yarım çaybardağı suyu karıştırıp tencereye karıştırdım.4 dk daha kaynatıp kaselere böl. Yaklaşık 6 kase çıkıyor.
Soğuduktan sonra tarçın ile servis yapabilirsiniz....
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger