TAHİNLİ LOKMA

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Tahinlilokma

Malzemeler;

Hamuru İcin;
3.5 su bardağı un
1 yumurta
50 gr eritilmiş margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
1 paket Dr.Oetker kuru maya (yeşil paket)
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su

İç malzemesi;
1 Su bardağı Tahin
Toz şeker

Yapılışı;
Hamurun bütün malzemelerini su hariç ;bir kaba boşaltıyorsun. Ortada yavaş yavaş suyu ekleyerek tüm malzemeleri kararak yumuşak bir hamur elde ediyorsun.
Eğer istediğin kıvama gelmedi ise, biraz daha su ilave ederek iyice kardıktan sonra hamuru yaklaşık 50dk. kadar dinlendiriyorsun.
Daha sonra dinlenmiş olan hamuru 8’e böl. Bir parça hamuru al biraz unlanmış düz zemin üzerinde merdaneyle çok az açtır. Üzerine tahin sür ve ikinci parça hamuru da çok az açıp, diğer hamurun üzerine yerleştir.
Daha sonra ikisini üst üste iken kalınlığı 5mm olacak şekilde beraber merdaneyle mümkün olduğu kadar dikdörtgen şeklinde aç. Merdaneye hamurun yapışmaması için ben hamurun üzerine çok az tahin döktüm.
Yine üzerine tahin sür ve toz şeker serp, rulo şeklinde sar ve 3 parmak genişliğinde kes. Dik olarak biraz aralıklı tepsiye diz hafif üzerlerine bastır. Onlar daha sonra kabarıyorlar. Son olarak üzerlerine şeker serperek 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişir.
Ben yaklaşık 40 dk. pişirdim.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger