Talas BoregiTarifi

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Talas BoregiTarifi


Malzemeler
10 adet milfoy karesi
300 gr kusbasi et
1 avuc haslanmis ya da konserve bezelye
1 adet sogan
1 buyuk havuc
2 adet patates
1 tatli kasigi salca
1 yumurta sarisi
susam ve corekotu
tuz, karabiber, pulbiber

Yapilisi
Patatesler ve havuc soyulur minik minik dogranir ve tuzlu suda haslanir. Soganlar yemeklik dogranir, az yagda kavrulur, etler eklenir, suyunu cekene kadar pisirilir. Sonra salca eklenir, baharat ile lezzetlendirilir. Alti kapatilir, haslanmis bezelye, patates ve havuc etle karistirilir.

Her bir milfoyun icine yaklasik 2 yemek kasigi kadar konulur. karenin uclari ortada birlestirilir, birlesme yeri altta kalacak sekilde tepsiye dizilir. Ustlerine 1 yumurtanin sarisi surulur; susam ve corekotu serpilir. 190 derecede 20-25 dakika kadar ustu kizarana kadar pisirilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger