Malzemeler:
- 1 Paket Kati Yağ
- Aldığı kadar un
- 1 Su bardağı Seker
- Hamur Malzeme
- 2 su bardağı sut
- 1 paket yas maya
- 1 Yemek kasığı tuz
- Aldığı kadar un
İç malzemenin yapılışı:
- 1 Paket yağı eritip içine Aldığı kadar un koyup sararıncaya kadar kavuruyoruz sonra içine sekeri katıyoruz.(Not:Tuzlu yapmak isterseniz seker yerine bir yemek kasığı Tuz atarız.)
Yapılışı:
- Bütün malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
- Bu hamuru 45 Dakika dinlendiriyoruz.Küçük Küçük bezeler yapıyoruz.
- 6 tane bezeyi tek tek acıyoruz.Yağlayarak üst üste diziyoruz.
- Sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo haline getirip, bu ruloyu Küçük bezeler halinde tekrar bölüyoruruz.
- Bu bezelerin içini aralayıp daha önce hazırladığımız iç malzemeden doldurup, uçların büzüştürüyoruz.
- Tekrar elimizle tabak büyüklüğünde acıyoruz.üzerine yumurta sarisini sürüp fırına veriyoruz.
Yorum Gönder