- 500 gr.Tavuk göğüs eti
- 1 adet soğan
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 kaşık salçası
- 1 çay kaşığı köri (varsa)
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı:
- Tavuk etini kuşbaşı (tavla zarı büyüklüğünde) doğrayıp, tenceye sıvı yağ ve tavuk etlerini koyarak, hafif sulu kalıncaya kadar pişirelim.
- İnce ince kıymış olduğumuz soğan ve sivri biberleri etlerin üzerine ekleyip karıştıralım. 5 dakika kadar ağzı kapalı pişirelim.
- Daha sonra kabuğunu soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ilave edelim.
- Bir kasede baharatlar ve köriyi yarım bardak suda eritip domateslerin üzerine ekleyip tuzunu atıp, suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen tavuk sotemizi sıcak olarak sunalım.
Yorum Gönder