Tavuklu Börek Nasıl Yapılır

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

tavuklu börek hazır yufkadan nasıl yapılır

Malzemeler
3 adet yufka
yarım su bardağı sıvıyağ ( yarı yarıya eritilmiş de olabilir margarin de olabilir)
1 kahve fincanı su
1 yumurta

Tavuklu iç:
1,5 su bardağı, haşlanmış ve ince ince doğranmış tavuk gögsü
1,5 su bardağı, küp şeklinde doğranmış ve kızartılmış patates
1 su bardağı küçük parçalar halinde doğranmış yeşil biber 2 orta boy domates( kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak küçük parçalara kesilmiş )

yarım su bardağı haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ,karabiber

Hazır Yufkadan Tavuklu Börek Yapılışı :

Tavuklu iç malzemelerini bir kapta karıştırın. Yeterince tuz, karabiber ve sıvı yağ katın.

Yufkaları keserek dört eşit parçaya ayırın. Her bir yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı su gezdirin. Yufkaların geniş ucuna 2-3 yemek kaşığı iç koyup kenarlarını üzerine çevirerek, üç parmak eninde, yassı biçimde sarın

Börekleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, ve çörek otu serptikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger