Tavuklu Krep Nasıl Yapılır

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Tavuklu Krep

Malzemeler
Krep icin
4 yumurta
1.5 su bardagi un
500 ml sut
1 yemek kasigi tereyagi (erimis)
Yarim cay kasigi tuz

Ic harci
2 tavuk butu (haslanmis etleri ayiklanmis)
500 gr mantar (haslanmis minik minik dogranmis)
Tuz, karabiber

Ust sos
1 sogan
1 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi siviyag
Yarim cay bardagi su

4-5 yemek kasigi yogurt
2 yumurta
Yarim cay bardagi siviyag
tuz

Yapilisi
Oncelikle krep hamuru hazirlanir. Yumurta, un, tuz ve yag birkac kasik sutle ezilir. Sutun tamami yavas yavas katilarak sulu bir hamur yapilir.

Tavaya cok az yag surulur, hamurdan bir kepce dokulur, esit yayilir. bir tarafi pistikten sonra arkasi cevrilerek butun hamur pisene kadar ayni islem tekrarlanir. (benimkinden 6 adet cikti)

Mantar ve tavuk karistilir, tuz ve biberle lezzetlendirilir.

Kreplerin icine bu karisimdan koyulur, kenarlari kapatilarak rulo seklinde sarilir, tepsiye yanyana dizilir.


Ustu icin yag kizdirilir, minik minik dogranmis sogan kavrulur, salca eklenir. En son su eklenir ve kreplerin ustune bu dokulur. Yogurt, tuz, siviyag ve yumurta cirpilir, kreplerin ustune her tarafini kapatacak sekilde dokulur. 200 derecelik firinda ustu kizarana kadar pisirilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger