Tavuklu Zarf Böreği tarifi

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

http://www.portakalagaci.com/oburcuk/images/zarf_boregi.jpgMalzemeler

3 Adet yufka
3 Adet yumurta
1 Yumurta sarısı
1 Çay bardağı sıvıyağ
İç Malzeme :
1 Tavuk göğüs eti
100 gr çekilmiş ceviz içi
Tuz, karabiber, çörekotu

Hazırlanışı

  • İç malzemeyi hazırlamak için; tavuk etini yumuşayıncaya kadar haşlayıp tel tel ayırın.
  • Ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Bir kapta üç yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye çırpın.
  • Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın.
  • Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın.
  • Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın.
  • Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin.
  • Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın.
  • Karşılıklı dört köşesini üst üste bindirmeden ortada birleştirip zarf şekli verin.
  • Yağlanmış tepsiye yerleştirip keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden, kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün.
  • Üzerine yumrta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger