Malzemeler
3 Adet yufka
3 Adet yumurta
1 Yumurta sarısı
1 Çay bardağı sıvıyağ
İç Malzeme :
1 Tavuk göğüs eti
100 gr çekilmiş ceviz içi
Tuz, karabiber, çörekotu
Hazırlanışı
- İç malzemeyi hazırlamak için; tavuk etini yumuşayıncaya kadar haşlayıp tel tel ayırın.
- Ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Bir kapta üç yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye çırpın.
- Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın.
- Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın.
- Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın.
- Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin.
- Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın.
- Karşılıklı dört köşesini üst üste bindirmeden ortada birleştirip zarf şekli verin.
- Yağlanmış tepsiye yerleştirip keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden, kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün.
- Üzerine yumrta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Yorum Gönder