TAZE BARBUNYA YEMEĞİ

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Barbunya1


Yazın vazgeçilmez yemeklerindendir bizim için.


Malemeler:

  • 1 kilo taze barbunya
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 büyük domatesi rendesi
  • 1 adet ortaboy havuç (ben koymadım)
  • 1 büyük baş soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
  • 3-4 adet kurpe yeşil biber
  • 1 çay bardağı sıyı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 litre soğuk su


Yapılışı:

  1. Barbunyaları ayıklayın, yıkayın ve güzelce süzün. Biber, patates, havuç, sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Tüm doğranmış malzemelerle birlikte kalan diğer malzemeleride tencereye koyun. Suyunu ilave edin.
  3. Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayasıya kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra 35-40 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger