Tepside İçli Köfte

7 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Malzemeler:
3 su b. ince bulgur
3 patates
2 çorba k. biber salçası
250 gr. kıyma
tuz, karabiber
pul biber

İç harcı için:
350 gr. kıyma
3 soğan
1 su b. ceviz
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 su bulguru alın üzerine
geçecek kadar sıcak su ekleyin üzerini kapatın.
Bulgur demlenin üzerine 250 gr.kıyma ekleyin.
Üzerine haşlanmış patasesi rendeleyin.Üzerine
2 çorba kaşığı biber salçası ilave ederek yoğurun.
İç harcı için tavaya küp keslimiş 3 adet soğanı alın.
Üzerien kıymayı ekleyin.Üzerine 2 su bardağı ceviz
1 tutam maydonoz ekleyerek bir iç harç oluşturun.
Yuvarlak bir fırın tepsisine bulgurlu harcı yayın.
Üzerine kıymalı harcı yayın.
Üzerine tekrar bulgurlu harcı yayarak kapatın.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger