TiRAMiSU NASIL YAPILIR TİRAMİSU TARİFİ

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Tiramisu2
Malzemeler:

  • Bir adet yuvarlak kek (Pasta yapmak için kullanılan ortadan kesilerek iki ya da üç parçaya ayrılmış keklerden. Migros’ta UNO ve PASTABAN markaları satılıyor.)

(***Kekini kendisi yapmak isteyenler doğum günü pastası'nın kekini yapabilirler.)


Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nescafe
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı cappucino.

Kreması için:

  • Yarım litre süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme dolu olacak)
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (tepeleme dolu olacak)
  • 1 veya 2 paket vanilin
  • 1 paket labne peyniri

Üzerine dökmek için:

  • 1 veya 2 tatlı kaşığı toz kakao

Yapılışı:

  1. 2 yemek kaşığı nescafe, 2 yemek kaşığı toz şeker vecappuccino’yu, 1 bardak suya koyup karıştırın. Kahve ve şekerler eriyince kekleri bu karışımla ıslatın.
  2. Bir tencereye süt, yumurta sarıları, şeker, un, nişasta ve vanilini ekleyip iyice karıştırın. Karışımı orta ateşte, puding kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hamurun dibini tutup topaklanmamasına özen gösterin. (Eğer topaklanırsa el blender’ıyla karıştırırsanız topaklar dağılır.)
  3. Puding kıvamına gelince labne peynirini de ekleyerek ocaktan alın. Islattığınız keklerin üzerine bir kat kek bir kat krema olacak şekilde kremadan sürün. Kekiniz iki katlıysa kremayı ikiye, üç katlıysa üçe ayırmanız gerektiğini unutmayın.
  4. En üste de kremayı güzelce sürüp buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis yapmadan önce üzerine toz kakao serperek servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger