Tirtil Kurabiye
Malzemeler:
2 yumurta
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 cay bardagi yogurt
1 paket hamur kabartma tozu
aldığı kadar un
süslemek icin:
benmari eitilmis çikolata
iri dövülmüş findik içi yada hindistan cevizi
Yapilisi:
seker ile yumurtalari bir kabin icinde 1 dakika çırpın. oda sicakliginda margarini, siviyag ve yogurtu ekleyip devam cirpin özlesene dek. karışıma bir miktar un ve bir paket kabartma tozunu ilave edin. unu azar azar ilave ederek elinize yapışmayan bir hamur elde edin. hamuru birkac dakika yoğurun.
hamurun bir kısmını tırtıl uçlu huni biçimindeki krema torbasına koyun. tepsiye orta parmak uzunluğundan biraz daha uzun hamurlar sıkın. aynı işlemi kalan hamurlar için de tekrarlayın. önceden ısınmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. tamamen soğuyunca uclarini çikolata sosuna bulayıp findik veya hindistan cevizi serpip tepsi kagidi üzerinde donmalarini saglayin. cikolatalari tamamen donduktan sonra servis yapin.
Yorum Gönder