Tirtil Kurabiye Tarifi

3 Eylül 2009 Perşembe0 yorum

Tirtil Kurabiye

Malzemeler:

2 yumurta

150 gr margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı toz şeker

1 cay bardagi yogurt

1 paket hamur kabartma tozu

aldığı kadar un

süslemek icin:

benmari eitilmis çikolata

iri dövülmüş findik içi yada hindistan cevizi

Yapilisi:

seker ile yumurtalari bir kabin icinde 1 dakika çırpın. oda sicakliginda margarini, siviyag ve yogurtu ekleyip devam cirpin özlesene dek. karışıma bir miktar un ve bir paket kabartma tozunu ilave edin. unu azar azar ilave ederek elinize yapışmayan bir hamur elde edin. hamuru birkac dakika yoğurun.

hamurun bir kısmını tırtıl uçlu huni biçimindeki krema torbasına koyun. tepsiye orta parmak uzunluğundan biraz daha uzun hamurlar sıkın. aynı işlemi kalan hamurlar için de tekrarlayın. önceden ısınmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. tamamen soğuyunca uclarini çikolata sosuna bulayıp findik veya hindistan cevizi serpip tepsi kagidi üzerinde donmalarini saglayin. cikolatalari tamamen donduktan sonra servis yapin.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger