TUZLU KEK

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Tuzlu_kek
Malzemeler:

  • 2 yumurta

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 4 orta boy patates

  • 2 adet havuç

  • 2 paket kabartmatozu

  • yarım çay kaşığı karbonat

  • pulbiber, nane, maydanoz, karabiber

  • susam, çörek otu

  • 3 su bardağı un

Yapılışı:

  1. Patatesleri soyduktan sonra tavla zarı şeklinde doğrayın.
  2. Havuçları rendeleyin. Yumurtayı cok az tuzla çırpın.
  3. Yağ ve yoğurdu ilave edin. Karıştırdıktan sonra unu, kabartmatozu ve karbonatı ilave edin, karıştırın.
  4. Sırasıyla daha sonra patates, havuç ve diğer baharatları da ilave edip karıştırdıktan sonra, üzerine çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger