Tuzlu Patates Chipsleri
Malzemeler:
3-4 büyük Patates
Sivi Yag
Tuz ve arzuya göre Pul Domates Baharati, Kirmizi Pul Biber, Nane, Sarimsak Tozu
Yapilisi:
Patatesleri soyup ince ince dilimlere kesin. Bir kücük kabda Siviyagi tuz ve Baharatlar ile karistirip fircayla incecik patates dilimlerinin her iki tarafinada sürün. Tepsi kagidini Firin telinin üstüne koyun ve önceden isitilmis 200 derece Firina verin.
15 dakika kadar kizarsinlar ve kurusunlar.
Cikartip soguttuktan sonra sos ile servis yapabilirsiniz.
Not: Patates dilimlerinin üstlerine cok fazla yag sürerseniz yumsarlar ve sadece kenarlari kizarir ic tarfalari yumusak kalir bunu önlemek icin gercekten cok incecik dilimlere yag-tuz karisimindan sürelecek.
Yorum Gönder