UN KURABİYESİ

23 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Unkurabiyesi

Malzemeler:

  • yarım su bardağı erimiş yemeklik margarin veya tereyağ
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 – 3 su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

  1. Porselen veya cam bir kasede yağ ile pudra şekeri iyice karıştırıp krem haline getirilir.
  2. Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu konup sertçe bir hamur yapılır.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılıp yuvarlanır.
  4. Tepsiye dizilip orta hareretli fırında beyaz olarak pişirilir.
  5. Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şekeri elenir.
  6. Kurabiyeler ertesi güne kadar bekletilirse daha iyi olur.
Not: Kurabiyeleri pişirmeden önce üzerine kabuğu soyulmuş badem yapıştırabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger