Vişneli Peksimet – Emine Beder

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum


3 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI SU
250 GR. VİŞNE (TAZE VEYA DONDURULMUŞ)
1,5 PAKET ETİMEK
100 GR. KAYMAK (ARZUYA GÖRE)

hazirlanisi

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alalım. Şeker ve su ekleyip kaynatarak ateşten alıp ılıtalım. Etimekleri köşeli bir kalıba bir sıra halinde dizelim. Üzerlerine vişne şerbetini taneleriyle birlikte gezdirelim. Kalan etimekleri üzerine dizelim. Üzerlerine tekrar vişne şerbetini taneleriyle birlikte gezdirelim. Tatlıları buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra arzuya göre üzerine kaymak ilave ederek servis yapalım

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger