YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI

7 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Image Hosted by ImageShack.us

MALZEMELER:
- 1 tane tavuk kalça,
- 2 çorba kaşığı un,
- 3 çorba kaşığı süzme yoğurt,
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ,
- 1 çay kaşığı tane kararbiber,
- tuz,
- 1,5 litre su,

HAZIRLANIŞI:
Tavuk kalçayı tuz, tane karabiber ve 1,5 litre su katarak haşlayıp ılımaya bırakın. Diğer taraftan 3 çorba kaşığı sıvı yağda 2 kaşık unu kavurun. Un kokusu çıkınca üzerine ılımış tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuğu ilave edip karıştıra karıştıra pişirin. 3 kaşık yoğurdu su ile inceltin. Üzerine 1 kepçe çorbanın suyunda katıp yoğurdu ılıştırın. Yoğurdu yavaş yavaş çorbaya katın ve 5- 10 dakika daha kısık ateşde pişririn. Ocaktan aldıktan sonra içine 1-2 diş dövülmüş sarımsak katıp sıcak olarak servis edin...
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger