Yeşillikli Piliç

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum


Malzemeler:
  • 4 adet piliç (kalça)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 6 adet ince doğranmış taze soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • Yeteri kadar karabiber tuz
  • Kase Margarin

Hazırlanışı:

Kemiksiz piliç kalçalarını tuzlayıp sıvı yağda kızartın. Taze soğanları ince ince doğrayın. Margarini eritip taze soğanları döndürün. 1 çorba kaşığı unu ilave edip, 1 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber, kekik, hardal ve tavuk suyunu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın. Piliçleri sosa ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger