- 6 kemer patlıcanı
- 500g kıyma
- 2 çorba kaşığı ince bulgur
- 1 orta boy soğan
- 2 domates
- 3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Patlıcanların iki ucunu keserek atın ve dört santimlik dilimler halinde doğrayın.
- Her bir parçayı koparmadan ikiye yarın. Acısını atması için üzerlerine uz ve biraz su serpin, bie süzgeçe koyarak 15 dakika bekletin. Daha sonra yıkayın ve süzün.
- Soğan ve domatesi rendeleyin. Bir kapta kıyma, bulgur, soğan, rendelenmiş domatesin yarısı, tuz ve karabiberi karıştırarak dolma içini hazırlayın.
- Bu içi patlıcanların boşluklarına sıkıştırarak doldurun.
- Dolmaları tek sıra halinde bir tencereye dizin. Üzerilerine kalan rendelenmiş domatesi yayın. Yarılarına kadar su koyun. Bir taşım kaynatarak ateşi kısın. Kapağını kapayın, yaklaşık 30-35 dakika pişirmeye bırakın.
- Sarımsakları dövün, çırparak yoğurtla karıştırın.
- Dolmaları, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Yorum Gönder