Yufkada Cevizli Tavuk

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum



malzemeler
1. 2 tavuk göğüs fileto büyükçe
2. 3 tavuk budu
3. 1 büyükçe su bardağından daha az bulgurla yapılmış tereyağlı bulgur pilavı. (daha az olan kısmı bir gün önceki yemekte yendi çünkü(:
4. 1 yufka
5. 9-10 arpacık soğan
6. 1 yemek kaşığı kuş üzümü
7. 1 yemek kaşığı zencefil
8. 1 tatlı kaşığı köri
9. 1 tatlı kaşığı tarçın
10. 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz
11. 1 yemek kaşığı tereyağı
12. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
13. 1 yemek kaşığı bal
14. 4 adet sarmısak
15. 1 yumurta
16. 1 yemek kaşığı susam
17. 1 avuç ceviz
yapılışı
1. bir tencerede tereyağının üstüne sıvıyağ dökerek eritin. içine arpacık soğanları ve ezilmiş sarmısağı atın. hafifçe pişsinler. tavukları da ekledikten sonra balı, cevizi, zencefili, tarçın ve köriyi üzerine serpin. bu şekilde biraz pişmelerini sağlayın. üstüne 1 çay bardağından daha az sıcak su ekleyin. tuzunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. tavuklar 20-25 dk kadar pişsinler. bu arada tavuk parçalarını çevirmeyi unutmayın.
2. dikdörtgen borcamı yağlayarak üstüne yufkayı serin. bulgur pilavının içine kuş üzümünü ilave ederek yufkanın üstüne şekildeki gibi ekleyin.
3. pişen tavuk parçalarını sosuyla birlikte bulgur pilavının üstüne yerleştirin. yufkayı katlayarak kapatın. üstüne yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpin ve 200 derece ısıtılmış fırında yufkanın üstü kızarana kadar pişirin.
4. fırından çıkan yemeğin üzerine bir kapak kapatıp 15 dk kadar dinlendirin. bu işlem buharlaşmayla sertleşen yufkanın yumuşamasını sağlıyor. daha sonra da afiyetle yiyin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger