YULAFLI KURABİYE TARİFİ

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler:

1,5 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağndan biraz az un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

1- Yulafları, unu, karbonatı, kabartma tozunu, portakal kabuğunu ve tuzu bir kapta karıştırın.
2- Toz şekeri ve tereyağını mikserle 3-4 dakika krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
3- Yulaflı karışımı ekleyip 1-2 dakika karıştırın.
4- karışım hafif ele yapışan bir karışım olacak. Elinize un sürüp karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın tepsiye aralıklı şekilde dizin. Çünkü yayılacaklar. Önceden ısıtılmış fırında (önemli) üstler kızarana kadar pişirin.
5- Tepside 5-10 dakika bekletip sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger