YUVARLAMA TARİFİ

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum


YUVARLAMA
Malzemeler
500 gr kiyma
2 sogan
6 yemek kasigi un
1 yumurta
Karabiber, tuz

Dortte bir paket tereyagi
2 yemek kasigi salca
sicak su (1.5 su bardagi)

Sarimsakli yogurt

Yapilisi
Kiyma, rendelenmis sogan, un ve yumurta ve baharatla yogurulur. 4 parcaya ayrilir. Her biri elle yuvarlanarak silindir hale getirilir. Sonrasinda bicakla parmak kalinliginda kesilir. Her bir parca el icinde yeniden yuvarlanir. Kizgin yagda butun kofteler bu sekilde kizartilir.

Tereyaginda salca kavrulur. 1.5 su bardagi kadar sicak su eklenir (ben biraz daha az koydum suyu daha kivamli olmasi icin). Yogun kivamdaki suyun icine kofteler atilir, bes on dakika kaynatilir ve sonrasinda servis icin tabaga alinir. Ustune sarimsakli yogurt koyulur. En uste de sosundan bir kasik gezdirilir. Nane ve pul biberle susleyebilirsiniz..
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger