Zeytinyağlı Bamya

23 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Bamya

Zeytinyağlı Bamya
Malzemeler:

  • Yarım kilo bamya
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet iri soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz,
  • 1 tatlı kaşığı seker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı;

  1. Bamyaların sap kısımları temizlenir.
  2. Soğan yemeklik doğranır.
  3. Domatesler rendelenir.
  4. Sarımsaklar ayıklanır.
  5. Tüm ayıklanan malzemeler bir tencereye aktarılır, Geriye kalan zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuz, şeker, salça da ilave edilir. Bu şekilde 10 dk kısık ateşte kapağı kapalı olarak kavrulduktan sonra sıcak su ilave edilir. 20dk daha kısık ateşte pistikten sonra altı kapatılır. Sıcak yada soğuk olarak tüketilebilinir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger