Zeytinyağlı Kereviz Çorbası

1 Eylül 2009 Salı0 yorum


Malzemeler :


2 tane kereviz

2 havuç

1 tane et bulyon ( varsa gerçek et suyu kullanın)

1 tane orta boy soğan

1 çay bardağı un

Yarım çay bardağı zeytin yağ (yoksa sıvı yağ)

tuz


Yapılışı :


İlk önce kereviz ve havuçları yıkayıp kabuklarını ince ince soyduktan sonra, rendenin orta boy gözünde rendeleyin.

Sonra bir tencerede ince ince doğradığımız ortaboy soğanı zeytin yağında kavuralım. Çok fazla yanmasın. hafif pembeleşsin.

Sonra kavrulan soğanın içine rendelediğimiz havuç ve kerevizleri koyalım biraz daha hep birlikte kavuralım. Kavurduktan sonra içine et suyu bulunan sıcak suyu dökelim. Kaynamaya başlasın.

Kaynamaya başladıktan sonra, ayrı bir kapta unun üzerine az bir su koyalım. Çırpma teliyle çırpalım. Ve kaynayan etli sudan kepçe yardımıyla azar azar alalım, unlu karışımın üzerine dökelim. Çırpma teliyle, karıştıralım. Bu işlem unun topaklanmaması içindir.

Sonra tuzunu ilave edelim. Karıştırarak kaynamaya bırakalım. Kereviz çorbası biraz koyulaşmaya başlayınca ateşten alalım. Servis edelim.

Not : isterseniz damağınızın lezzetine göre baharat kullanabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger