ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

7 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Image Hosted by ImageShack.us


MALZEMELER:
- 1 kilo Barbunya,
- 2 tane kuru soğan,
- 3 orta boy domates,
- 1 tane sivri biber,
- 1 tane havuç,
- 2-3 tane kesme şeker,
- tuz, karabiber,
- 1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ,
- 1 tutma maydanoz ( üzeri için)
- yarım limon (üzerine)

HAZIRLANIŞI:
Barbunyayı ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su katıp haşlamaya bırakın. Kaynadıkdan sonra 10 dakıka haşlanmaları yeterli olacaktır. (Bu haşlama işini Barbunyaların o mor rengını atması ve beyazlamaları için yapıyoruz)Haşlanan Barbunyaları hemen süzüp yıkayın. (haşladığınız suyun içinde sakın bekletmeyin) Diğer tarafdan 2 tane kuru soğanu yemeklik doğrayıp zeytin yağında kavurun. Arkasından küp küp doğranmış havucu katın. 3-5 dakika sonra Barbunyaları katıp kavurmaya devam edin.

Üzerine kabukları soyulmuş 3 tane domatesi küp küp doğrayıp katın. Sivri biberi de koydukdan sonra kısık ateşde domatesler ezilene kadar pişirin. Tuzunu, karabiberini ve kesme şekerleri eklediklden sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu katıp tencerenin kapağını kapatın. (su miktarı sızın zevkınıze göre) kısık ateşde Barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Benim tercihim bu yemeği basınçlı dencerede pişirmek. Pişme süresi ise buharı çıkdıkdan sonra 15 dakika yeterli olacakdır...
Pişen yemeğinizi ilimaya bırakın. İnce kıyılmış maydanoz-dereotu ve limon ile servis edebilirsiniz...
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger