Zeytinyagli Bezelye
Malzemeler
1 kg bezelye
2 adet patates
2 kasik zeytinyagi
1 adet buyukboy sogan ya da 2 adet kucuk boy sogan (yemeklik dogranmis)
1 adet yesil biber(ince dogranmis)
2 dis sarimsak (ince kiyilmis)
1 adet havuc (kup kup dogranmis)
2 adet domates (kabuklari soyulmus, kup kup kesilmis)
1/2 yemek kasigi salca
tuz, karabiber
su
Yapilisi
Tencereye yağı, soğanı, sarımsağı, biberi ve havucu atın. Soğanlar ölene kadar kavurun. Domatesleri tencereye ekleyin. Sonra salçayı ekleyin. Daha sonra bezelyeleri ve havuçtan biraz daha büyük doğradığınız patatesleri tencereye ilave edin, karıştırın ve tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (eğer su azalır ve sebzeler pişmezse su eklemeye devam edin.) Yemek piserken karistirmaya devam etmeyin. Duduklude yapilabilir, daha lezzetli ve malum cabuk oluyor.
Malzemeler
1 kg bezelye
2 adet patates
2 kasik zeytinyagi
1 adet buyukboy sogan ya da 2 adet kucuk boy sogan (yemeklik dogranmis)
1 adet yesil biber(ince dogranmis)
2 dis sarimsak (ince kiyilmis)
1 adet havuc (kup kup dogranmis)
2 adet domates (kabuklari soyulmus, kup kup kesilmis)
1/2 yemek kasigi salca
tuz, karabiber
su
Yapilisi
Tencereye yağı, soğanı, sarımsağı, biberi ve havucu atın. Soğanlar ölene kadar kavurun. Domatesleri tencereye ekleyin. Sonra salçayı ekleyin. Daha sonra bezelyeleri ve havuçtan biraz daha büyük doğradığınız patatesleri tencereye ilave edin, karıştırın ve tencereye sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip hepsi yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (eğer su azalır ve sebzeler pişmezse su eklemeye devam edin.) Yemek piserken karistirmaya devam etmeyin. Duduklude yapilabilir, daha lezzetli ve malum cabuk oluyor.
Yorum Gönder