ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE

11 Eylül 2009 Cuma0 yorum

MALZEMELER:
- 500 gr taze börülce
- 1 tane kuru soğan
- 3-4 tane domates
- 3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Börülceleri taze fasulye ayıklar gibi ayıklıyoruz.Güzelce yıkayıp kenara alıyoruz.Tencereye yağımızı koyuyoruz küp küp doğranmış soğanı ince doğranmış sarımsakları koyup biraz kavuruyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup onlarında küp şeklinde doğrayıp soğanların içine ekliyoruz ve birkaç kez karıştırıyoruz.Tuzunu ekliyoruz.Börülceleri ekliyoruz.

Börülcelerin rengi biraz sararana kadar arada bir karıştırarak kavuruyoruz.(ocağın altını orta hararete getiriniz)kavrulan börülcelerin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyup tencerenin ağzını kapatıp pişiriyoruz.

NOT:İsterseniz bir kaşık salça ekleyebilirsiniz.Ben sadece domatesli yaptım.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger