ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

11 Eylül 2009 Cuma0 yorum

MALZEMELER:

- 1 kg Taze fasulye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 Soğan
- 2 Domates
- 1 Yemek kaşığı salça(isteğe bağlı)
- Tuz
- 1 Tatlı kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
- Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayınız.
- İstediğiniz boyda doğrayınız.
- Bir tencereye yağı, kıyılmış soğanı koyup hafifçe kavurunuz.
- Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp hafifçe börttürünüz.
- Salçasını koyunuz.
- Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar arada bir karıştırarak pişiriniz.
- Kafi miktar sıcak su, şeker koyup harlı ateşte pişiriniz.(Üzerini iki parmak geçecek kadar.)
- Kabında soğutup, tabağa koyup servis yapınız.
NOT : Hepsi çiğ olarak konup düdüklü tencerede de pişirilir.Ben salçada koydum isterseniz biraz ekleyebilirsiniz yada tamamen domates ile de yapabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger