
Malzemeler :
-  6-7 adet patates
-  200 gr yoğurt
-  2 diş sarımsak
-  2 çorba kaşığı zeytinyağı
-  1 tatlı kaşığı salça
-  Kırmızı pul biber
-  Nane
-  Tuz
Yapılışı :
-  Patatesleri soyup suda haşlayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabağına alıp üzerine tuz serpiştirin. Tuzla dövülmüş sarımsağı yoğurtla karıştırın. Patateslerin üzerine gezdirin. Küçük bir tavada zeytinyağı ve salçayı eritip 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip karıştırın. Yoğurdun üzerine gezdirin. Kırmızı pul biber ve taze naneyle süsleyerek servis yapın.
-  Afiyet bal şeker olsun.
 
 
 
 
Yorum Gönder