Ayva Pastası

10 Ekim 2009 Cumartesi0 yorum


Gereçler:
3 adet ayva
1 paket krem şanti (ikili poşetli kutularda yalnızca birisi)
1/2 su bardağı antep fıstığı
1/2 çay bardağı nar tanesi

1.Ayvaların kabuklarını soyun. Boylamasına 1 cm kalınlığında dilimler kesin.

2.Bu dilimleri, az suda komposto gibi haşlayın.

3.Kremşantiyi hazırlayın. Dövülmüş antep fıstığını içine katın ve karıştırın.

4.Haşlanmış olan ayva dilimlerinden birini alın, üzerine krem şantiyi sürün ve ikinci dilimi üzerine kapatın.Bu diliminde üzerine tekrar krem şanti sürün. Üzerini nar taneleri ve antepfıstığı ile süsleyin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger