AYVA TATLISI

4 Ekim 2009 Pazar0 yorum

*4 kişilik

Malzemeler :

2 adet ayva

1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
7-8 adet karanfil

Üzerine :

Krem şanti veya kaymak

Antep fıstığı

Yapılışı :

  1. Ayvaları yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini atmayın.
  2. Oluşan 4 adet ayvayı orta boy tepsiye dizin ve üzerlerine şekeri ve suyu gezdirin. Ayva çekideklerini ve karanfilleri aralara serpiştirin.
  3. Fırını düşük ayarda tutarak ayvaları 1,5-2 saat pişirin.Piştikten sonra iyice soğuttuktan sonra, üzerine krem şanti ve fıstıkla süsleyip servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger