Malzemeler :
- 1 su bardağı buğday
- 6-7 su bardağı kaynar su
- 2 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet yeşil biber
- 5-6 dal taze nane
Sosu için :
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
- Buğdayı ayıklayıp, soğuk suyla iyice yıkadıktan sonra orta boy tencereye alıp, kaynar suyu ekleyip buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzdükten sonra kevgire alıp üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirin.
- Domatesi, salatalığı, biberi küçük küçük doğrayıp buğdayla karıştırın. Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu, sirke ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Yorum Gönder