Servis: 12 kişilik
Malzemeler
- Yarım kg un
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- Yufkaları açmak için 1 kase nişasta
- 2 paket margarin
- Yarım kilo ceviz
- 7 su bardağı toz şeker
- Yarım adet limon
- 8 su bardağı su
Hazırlanışı
Sekiz su bardağı su ve yedi su bardağı toz şeker kaynatılır ve şekerlerin çözünmesi sağlanır. Sonra içine yarım adet limonun suyu sıkılır. Yarım kilogram un, 3 adet yumurta, bir çay bardağı süt, bir çay bardağı sıvı yağ, tuz ve üç çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamura ulaşıncaya kadar yoğurun. Yarım saat kadar dinlendirin. Sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve üzerlerine nişasta serpip oklave yardımı ile açın. İçine koymak için 1 paket margarini eritin.Bir tepsinin içine bir yufkayı serin. Üzerine erittiğiniz margarinden bir parça serpin. Sonra ikinci yufkayı serin ve aynı şekilde yine yağ serpin. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin ve 30 yufkayı bu şekilde bitirin. En son olarak da baklavayı uzunlamasına kesin. Tepsiyi hafifçe yan çevirin ve verevlemesine kesin. Diğer bir paket margarini eitip, baklavanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 derece kızartın. Fırından çıkardıktan sonra da önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün. Afiyet olsun
Yorum Gönder