MALZEME
Hamuru için:
500 gr un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 pkt kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
250 gr kıyma
1 ad soğan
tuz, karabiber
Arzuya göre maydanzoda konulabilir.
1 kahve fincanı su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Un elenir. Ortası açılır yağ, yoğurt, tuz ve kabartma tozu konarak ılık su ile ( hamur kıvamına gelene kadar) kulak memesinden biraz sertçe bir hamur hazırlanır. 25 dk dinlendirilir.
Hamur dinlenirken diğer tarafta kıyma bir kaba alınır üzerine tuz karabiber ilave edilir. Soğan çok küçük parçalar halinde doğranır (rendelenmez). Çok fazla ovulmadan yıkanır ve bir fincan su ile birlikte kıymaya ilave edilerek karıştırılır.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlak açılır . İçine bir miktar kıyma dan konularak yarım ay şeklinde kapatılır. Uygun büyüklükte bir kapla kesilerek, kızgın yağda kızartılır.
Hamuru için:
500 gr un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 pkt kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
250 gr kıyma
1 ad soğan
tuz, karabiber
Arzuya göre maydanzoda konulabilir.
1 kahve fincanı su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Un elenir. Ortası açılır yağ, yoğurt, tuz ve kabartma tozu konarak ılık su ile ( hamur kıvamına gelene kadar) kulak memesinden biraz sertçe bir hamur hazırlanır. 25 dk dinlendirilir.
Hamur dinlenirken diğer tarafta kıyma bir kaba alınır üzerine tuz karabiber ilave edilir. Soğan çok küçük parçalar halinde doğranır (rendelenmez). Çok fazla ovulmadan yıkanır ve bir fincan su ile birlikte kıymaya ilave edilerek karıştırılır.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlak açılır . İçine bir miktar kıyma dan konularak yarım ay şeklinde kapatılır. Uygun büyüklükte bir kapla kesilerek, kızgın yağda kızartılır.
Yorum Gönder