Malzemeler :
- 2,5 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 paket bitter çikolata
Ayrıca :
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Üzerine :
- Dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı :
- Sütü tencereye alın, pirinç unu ve nişastayı ekleyip orta hararetli ısıda 2-3 dk. karıştırarak pişirin. Şekeri ve küçük küçük kırdığınız çikolatayı ekleyip erimesini sağlayın. Ocağın altını kapatıp mikserle 5 dk çırpın. Biraz soğumasını bekleyin.
- Krem şantiyi 1 çay bardağı sütle hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
- Kuplara, çikolatalı sos ve krema sıkma torbasına koyduğunuz krem şanti ile, kuplara paylaştırın. Üzerini fıstık ile süsleyip servis yapın.
Yorum Gönder