*18 adet.
Malzemeler :
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 100 gr margarin
- 160 gr çikolata
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- 10 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
- Çikolatayı benmari usulü eritin. Küp küp doğranmış margarini ekleyip erimesini sağlayıp ılınmaya bırakın.
- Diğer tarafta, cam bir kasade yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 3 dk. çırpın. Çikolatalı karışımı ve ayrı kapta elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Fındığı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
- Küçük kağıt kek kalıplarına yarısını geçecek kadar paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
- Piştikten sonra ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Hava almayan bir kapta oda ısısında veya buzdolabı poşetinde muhafaza edin.
Yorum Gönder