MALZEMELER:
- 2 su bardağı un,
- ½ su bardağı pudra şekeri,
- 2 çorba kaşığı kabartma tozu,
- 2 yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 4 yemek kaşığı tereyağı,
- 150 gram taze çilek.
SERVİS İÇİN:
- 5 çorba kaşığı krema,
- 5 adet taze çilek,
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri.
YAPILIŞI:
- Fırınınızı 200 dereceye ısıtın.
- Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. İki adet yumurta akını mikserle köpürene kadar çırpın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ilave ederek hacmi iki misli oluncaya kadar çırpın, yumurta sarısı, süt, un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Yoğun ve yapışkan bir hamur olacak.
- Yumurta akını da elinizle yavaşça hamura yedirin.
- Doğranmış çilekleri ekleyip hafifçe karıştırın.
- Muffin kalıplarına döküp 25 dakika, üzeri altın rengi alana kadar pişirin.Üzerine çırpılmış krema, ikiye bölünmüş çilek ve elenmiş pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz
Yorum Gönder