Domatesli Tart

10 Ekim 2009 Cumartesi0 yorum



Malzemeler:

Hamur:
250 gr un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çaykaşığı karabiber
1/4 fincan zeytinyağı
1/2 fincan buzlu su
1/2 çay kaşığı italyan baharatı
Dolgu:
1 1/2 fincan rendelenmiş peynir
1 fincan keçi peyniri
1 yumurta
tuz,biber
3 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
6 veya 7 olgun domates,ince kıyılmış
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı italyan baharatı

Yapılışı:
Bir kaba un ve baharatı koyun be iyice karıştırın.Yağı koyup karıştırın.Soğuk suyu yavaşca ekleyin.Yavaşca yoğurun.2 dakika kadar yoğurup disk haline getirin.Bir oklava ile normal bir tart büyüklüğünde açın.Kenarlarını yukarı doğru kıvırın ve bir bıçakla şekillendirin.
Peynirleri rendeleyin fesleğen,yumurta,biber,tuz ile karıştırın.bu karışımı hamurun üstüne yayın.Üzerine domatesleri ekleyin.Üzerine zeytin yağı,şeker ve baharatı ekleyin.25-30dakika 17 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.Kahverengi ve domatesler karamelleşmeye başlayınca çıkartın.soğutup dilimleyin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger