MALZEMELER
250 gram yaprak
500 gram yağlı kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet küçük domates
1 çay bardağı pirinç
4 yemek kaşığı domates salçası
maydanoz
nane
karabiber
tuzYaprakları 10 dakika kadar haşlayın. Soğanı, domatesi, maydanozu, minik minik doğrayın ve 2 yemek kaşık salçayı, naneyi, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice katıştırın..Hazırlanan karışıma pirinç ve kıymayı ilav edip karıştırın. Tencerenin dibini yaprak ile kaptın.Bu işlem için damarlı veya yırtılmış yaprakları kullanabilirsiniz Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç koyarak kenarlar üzerine gelecek şekilde katlayıp ve yaprağı sarın.Sarmaları düzgünce tencereye dizin. Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatın. Tabağın üzerine taşacak kadar 2 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız suyu ilave edip ağır ateşte pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz.
Yorum Gönder