GALETA UNLU POĞAÇA

19 Ekim 2009 Pazartesi0 yorum


MALZEMELER

250 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
un

İÇ MALZEME

3 büyük patates
tuz,karabiber,pulbiber

ÜZERİ İÇİN

1 yumurta sarısı
1 su bardağı galeta unu

YAPILIŞI
İç malzeme için patatesleri haşlayın.Patatesler soğuyunca çatalla ezin ve tuz ve istenilen diğer baharatları ekleyip karıştırın.Hamur için malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparıp,elinizle açın ve içine hazırlanan patatesli karışımdan yerleştirip kapatıp,yuvarlayın.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp,galeta ununa bulayın.18o derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger